Gå til hovedindholdet

Fem nye anbefalinger fra Medicinrådet

Medicinrådet har i dag godkendt fem nye anbefalinger: to lægemidler anbefales og tre lægemidler anbefales ikke

12. december 2018

På Medicinrådets møde den 12. december 2018 godkendte Rådet fem anbefalinger:

Certolizumab pegol (Cimzia) anbefales som mulig standardbehandling til moderat til svær plaque psoriasis hos voksne, som er kandidater til 2. generations immunmodulerende behandling. Certolizumab pegol anbefales også som mulig standardbehandling til gravide og ammende kvinder med behov for behandling. Medicinrådet anbefaler, at regionerne vælger det lægemiddel, der er forbundet med de laveste omkostninger til alle populationer.

Ixekizumab (Taltz) anbefales som mulig standardbehandling af psoriasisartrit (PsA) til behandlingsnaive og -erfarne patienter med og uden samtidig moderat til svær plaque psoriasis. Patienterne skal have haft utilstrækkelig respons på eller ikke tåle et eller flere sygdomsmodificerende antireumatiske lægemidler.

Ataluren (Translarna) anbefales ikke som mulig standardbehandling til gående patienter i alderen 5 år og derover med Duchennes muskeldystrofi forårsaget af en nonsensmutation i dystrofingenet.

Darvadstrocel (Alofisel) anbefales ikke som mulig standardbehandling til komplekse perianale fistler til tre populationer.

Dabrafenib (Tafinlar) anbefales ikke i kombination med trametinib (Mikinist) som mulig standardbehandling til patienter med komplet reseceret modermærkekræft stadium III med BRAF V600-mutation. Medicinrådet vurderer dog, at dabrafenib i kombination med trametinib kan overvejes til patienter med relative kontraindikationer til immunterapi.

Anbefalingerne er udsendt til regionerne og kan findes her under det pågældende sygdomsområde: Anbefalinger - nye lægemidler og nye indikationer