Gå til hovedindholdet

Ny data viser overbevisende effekt af brystkræftmedicin

Særlig overbevisende dokumentation for effekten får Medicinrådet til at anbefale lægemidlet trastuzumab deruxtecan (T-DXd) med handelsnavnet Enhertu til behandling af brystkræft.

26. januar 2023

På sit rådsmøde i går valgte Medicinrådet at anbefale lægemidlet T-DXd. Det skyldes meget overbevisende nye data for effekten hos patienter med brystkræfttypen ikke-resekterbar eller metastatisk HER2-positiv brystkræft, der har fået en eller flere tidligere behandlinger.

- Vi ser sjældent, at en behandling har en så overbevisende effekt til så stor en andel af patienterne som data i dette tilfælde viser. Derfor har vi nu valgt at anbefale T-DXd, siger formand for Medicinrådet, Steen Werner Hansen.

Sidste gang Medicinrådet vurderede samme lægemiddel i oktober 2021, blev det ikke anbefalet. Dengang var det til såkaldt tredjelinjebehandling af patienter med metastatisk HER2-positiv brystkræft, det vil sige senere i patienternes sygdomsforløb. Ikke-anbefalingen dengang skyldtes, at dokumentationen for effekten på daværende tidspunkt var langt svagere og samtidig, at prisen også dengang var høj.

Medicinrådet bemærker, at T-DXd giver lidt flere og sværere bivirkninger end den behandling, der indtil nu har været standardbehandling, og at patienterne skal være i god almentilstand for at modtage T-DXd.

Sagsbehandlingstiden i denne sag var 12 uger og 2 dage.

Læs Medicinrådets anbefaling af lægemidlet trastuzumab deruxtecan (T-DXd) her.