Gå til hovedindholdet

Medicinrådet arbejder videre med Spinraza-sag

Medicinrådet gransker ny data og beder samtidig Biogen om nyt tilbud på lægemidlet

13. maj 2020

Medicinrådet har 13. maj 2020 besluttet at fortsætte drøftelserne om eventuelt at ændre sin anbefaling af lægemidlet nusinersen under handelsnavnet Spinraza.

På mødet gennemgik Medicinrådet ny såkaldt real world-data, som fagudvalget har indhentet på Rådets initiativ, samt et nyt pristilbud fra firmaet bag Spinraza, Biogen.

Real world-data er data, der ikke holdes op mod en sammenlignelig kontrolgruppe.

Bundlinjen på mødet var, at der er grund til at granske de indhentede data nærmere, men også, at det nuværende tilbud fra Biogen skal forbedres, såfremt Rådet skal ændre sin anbefaling.

Blandt andet skal det undersøges, om der i de nye data kan identificeres undergrupper, som kan have effekt af Spinraza - og som i dag ikke er omfattet af anbefalingen. Effekten af Spinraza ser umiddelbart ud til at aftage markant med alderen, og data viser desværre ikke klart, hvem der har effekt, og hvem der ikke har.

- Vi vedtog at bruge de indsamlede data til at undersøge, om anbefalingen skal ændres, men der skal samtidig komme et nyt pristilbud, da vi ikke finder det seneste tilbud attraktivt, siger Steen Werner Hansen, formand for Medicinrådet.

Læs Medicinrådets gældende anbefaling fra 30. maj 2018 her.