Gå til hovedindholdet

FINOSE omfatter nu alle nordiske lande

Islands Landspitali er blevet en del af den nordiske samarbejdsorganisation FINOSE, hvor HTA-organer fra alle de fem nordiske lande nu sammen udfører HTA-vurderinger af nye lægemidler. Islands indtræden kommer kort før en planlagt relancering af FINOSE.

19. april 2024

Med Landspitali, som er Islands nationale universitetshospital, er kredsen af nordiske lande i FINOSE nu fuldendt. Aftalen om Islands indtrædelse i FINOSE blev underskrevet i Stockholm den 11. april, og Island træder ind som fuldt medlem.

FINOSE omfatter dermed Finland, Norge, Sverige, Danmark og Island.

Det danske Medicinrådet blev en del af samarbejdet i 2023, og siden da er der blevet udført omfattende arbejde for at tilpasse samarbejdet til behovene hos en større gruppe lande.

FINOSE-teamet fra de fem lande drøfter nu det fælles arbejde fremadrettet og planlægger genlanceringen af samarbejdet i FINOSE senere på foråret. Ved relanceringen vil der blive offentliggjort dokumenter, der beskriver den fælles vurderingsproces og metodologi. Offentliggørelsen er i tråd med samarbejdets ambition om at gøre den fælles nordiske proces og metodologi mere tilgængelig og gennemsigtig for virksomheder, der søger at få deres lægemidler vurderet igennem FINOSE.