Gå til hovedindholdet

Birgitte Klindt Poulsen bliver forperson for Medicinrådet

Jannick Og Birgitte Okt 2024 V3

Danske Regioners bestyrelse har i dag udpeget cheflæge ved Aalborg Universitetshospital Birgitte Klindt Poulsen som ny forperson for Medicinrådet fra februar 2025. Samtidig bliver vice- og centerdirektør ved Rigshospitalet Jannick Brennum ny næstforperson.

10. oktober 2024

Birgitte Klindt Poulsen, cheflæge for Klinisk Farmakologisk Enhed ved Aalborg Universitetshospital og vicedirektør​ og Jannick Brennum, vicedirektør​ og c​enterdirektør for Center for Kræft og Organsygdomme ved Rigshospitalet skal fra 1. februar 2025 stå i spidsen for Medicinrådet.

Det besluttede Danske Regioners bestyrelse på sit bestyrelsesmøde i dag.

Birgitte Klindt Poulsen afløser Jørgen Schøler Kristensen, som har været formand og forperson for Medicinrådet siden 2017.

Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau siger: 

- Jørgen Schøler Kristensen har leveret et stort bidrag til det danske sundhedsvæsen og brugen og prioriteringen af sygehusmedicin. Vi vil i Danske Regioner gerne takke ham for hans mangeårige arbejde og flotte indsats. Samtidig glæder vi os over, at Birgitte Klindt Poulsen har takket ja til posten som forperson. Jeg er overbevist om, at hun er den rette til at videreføre det vigtige arbejde i Medicinrådet.

Udfordrende opgaver venter
Birgitte Klindt Poulsen er i dag næstforperson for Medicinrådet. Hun har været medlem af Rådet siden 2017.

- Jeg er både stolt, ydmyg og spændt over at få lov til at overtage forpersonsposten. Stolt fordi Medicinrådet har en vigtig opgave at løfte, ydmyg fordi Jørgen har gjort det virkelig godt, og det er store fodspor at følge og spændt, da der venter nogle udfordrende opgaver med bl.a. implementering af EU HTA-forordningen, rådgivning af læger i almen praksis og bedre opfølgning på vores anbefalinger.

Jeg er glad for, at Jannick har sagt ja til at blive næstforperson og glæder mig til samarbejdet! Herudover er jeg jo omgivet af kloge og velovervejede personer i Rådet, et stærkt og kompetent sekretariat og de mange fagudvalg med nogle af landets førende eksperter indenfor deres områder; så jeg ser frem til at løse opgaven sammen med dem, siger Birgitte Klindt Poulsen.

Lighed i sundhed
Jannick Brennum glæder sig også til opgaven:

- Uafhængig, faglig prioritering er mere afgørende end nogensinde i en tid, hvor vi i sundhedsvæsenet skal sikre et ordentligt tilbud til alle, altså lighed i sundhed. Det kræver naturligvis først og fremmest, at vi sikrer, at de behandlinger, vi tilbyder vores patienter, er effektive med et fornuftigt forhold mellem sandsynligheden for effekt og risikoen for bivirkninger og komplikationer. Men det kræver også, at vi sikrer en fornuftig sammenhæng mellem forventet effekt og omkostningsniveau, så vi er med til at sikre mest mulig sundhed for de ressourcer, skatteborgerne stiller til rådighed for sundhedsvæsnet, siger Jannick Brennum og fortsætter:

- Vi skal således i Medicinrådet være garant for, at de mest effektive behandlinger, der giver størst værdi for patienterne, prioriteres. Jeg er beæret over at få muligheden for at bidrage til Medicinrådets vigtige og samfundsbærende opgave.

Principfasthed og pragmatisme
Birgitte Klindt Poulsen overtager forpersonsposten fra Jørgen Schøler Kristensen, da hans periode udløber. Jørgen Schøler Kristensen har været formand og forperson for Medicinrådet i otte år siden Rådets begyndelse i 2017.

- Blandt Folketingets syv principper står faglighed frem som det grundlæggende, og det er i forlængelse af det særdeles glædeligt, at Danske Regioner har udpeget Birgitte Klindt Poulsen som forperson og Jannick Brennum som næstforperson. Kombinationen med Birgittes dybe lægemiddelfaglighed demonstreret som leder af en farmakologisk afdeling og deltager i Medicinrådets arbejde gennem snart 8 år kombineret med Jannicks brede erfaring som topleder i sundhedsvæsenet med tæt kontakt til kliniske afdelinger lover godt for fremtiden. Med Birgitte og Jannick kan Medicinrådet også i fremtiden leve op til Folketingets syv principper. Principfasthed og pragmatisme er vigtige karakteregenskaber, når der skal prioriteres inden for sundhed og det har begge vist, at de har, og så er de begge desuden gode til at samarbejde, siger Jørgen Schøler Kristensen.

Om Birgitte Klindt Poulsen
Birgitte Klindt Poulsen uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1996 og speciallæge i klinisk farmakologi i 2008. Hun har derudover klinisk erfaring fra bl.a. intern medicin og kardiologi.

Siden 2018 har Birgitte Klindt Poulsen været cheflæge i Klinisk Farmakologisk Enhed på Aalborg Universitetshospital og klinisk lektor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Hun har været medlem af Medicinrådet siden oprettelsen januar 2017. Hun er desuden formand for Det Rådgivende Udvalg for Medicinområdet under Styrelsen for Patientsikkerhed og næstformand i den Regionale Lægemiddelkomite i Region Nordjylland.


Om Jannick Brennum
Jannick Brennum er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1996 og speciallæge i neurokirurgi i 2000. Han er vicedirektør på Rigshospitalet og centerdirektør for Center for Kræft og Organsygdomme, også på Rigshospitalet. Han er desuden formand for Region Hovedstadens Regionale Lægemiddelkomite.

Foto: Martin Mydtskov og Lars Bech