Gå til hovedindholdet

Søren Gaard bliver ny direktør for Medicinrådet

260923 Søren Gaard Beskåret

Det er en stærk ledelseskapacitet med stort kendskab til sundhedsområdet, der fra 1. november 2023 skal lede Medicinrådets sekretariat.

26. september 2023

Søren Gaard tiltræder den 1. november 2023 som direktør og øverste ansvarlige for Medicinrådets sekretariat. Søren Gaard kommer fra en stilling i Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor han siden november 2020 har været afdelingschef for afdelingen for Strukturel Sundhed. Søren Gaard har en lang karriere bag sig som blandt andet Erhvervsøkonomisk direktør i Erhvervsministeriet og kontorchef i bl.a. Finansministeriet.

- Søren Gaard har mange års erfaring med ledelse og stor indsigt i sundhedsvæsnets muligheder og udfordringer, hvilket er vigtigt i disse år, hvor der er og fortsat vil være et stort fokus på prioritering af sundhedsvæsnets ressourcer. Med Søren Gaard får vi en direktør, der både kan fastholde og videreudvikle det solide set-up, Medicinrådet allerede har bygget op. Det bliver essentielt, når vi skal løse de store opgaver, som ligger foran os både nationalt og internationalt, blandt andet med implementering af fælles europæiske vurderinger af nye lægemidler, der begynder på kræftområdet i januar 2025. Vi glæder os til at byde Søren Gaard velkommen til samarbejdet om den vigtige opgave, Medicinrådet løser, siger Steen Werner Hansen og Jørgen Schøler Kristensen.

Søren Gaard ser frem til at begynde sit nye job den 1. november:

- Jeg glæder mig utroligt meget til at udvikle Medicinrådets vigtige arbejde. Vurderingen af nye lægemidler er afgørende for både patienterne, sundhedsvæsnet og erhvervslivet, og prioritering i sundhedsvæsnet bliver endnu vigtigere i de kommende år. Jeg ser frem til samarbejdet med de mange, som Medicinrådets arbejde har stor betydning for.


Kort om Søren Gaard

Søren Gaard er 52 år, er uddannet cand.oecon. fra Odense Universitet og har en ph.d. i økonomi fra Københavns Universitet.

Han kommer fra en stilling som afdelingschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Han har tidligere været Erhvervsøkonomisk direktør i Erhvervsministeriet og kontorchef i Finansministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.