Gå til hovedindholdet

Medicinrådet opfordrer firma bag kræftlægemiddel til at vende tilbage med en ny pris

Lægemidlet larotrectinib til behandling af NTRK-fusion-positiv kræft kan have effekt på overlevelsen hos børn. Alligevel siger Rådet nej, fordi virksomhedens pristilbud er betinget af, at behandlingen også skal anbefales til voksne patienter, hvor effekten er mere usikker. Derfor opfordrer Rådet nu firmaet til at komme med en ny pris, som alene gælder børnene.

24. juni 2021

Bemærk: Denne nyhed er mere end tre måneder gammel - den er måske ikke aktuel længere.

Medicinrådet vil gerne anbefale lægemidlet larotrectinib til behandling af børn med NTRK-fusion-positiv kræft, fordi det kan mindske børnenes kræfttumorer og dermed forlænge deres liv.

Men lægemiddelvirksomheden, som markedsfører larotrectinib, har sat som betingelse i sit nuværende tilbud, at Medicinrådet skal anbefale lægemidlet til både børn og voksne. Det betyder, at den tilbudte rabat ikke gælder, hvis lægemidlet kun anbefales til børn.

Derfor besluttede Medicinrådet på sit rådsmøde den 23. juni 2021 ikke at anbefale larotrectinib til både voksne og børn med det ønske, at virksomheden indgår en ny prisforhandling.

- Den pris, vi har fået fra firmaet, er betinget af, at vi anbefaler behandlingen til alle patienter – også de voksne. Men det er ikke tilstrækkeligt dokumenteret, at behandlingen virker hos dem. Vi opfordrer derfor firmaet til at vende tilbage med et pristilbud, som alene gælder behandling af børnene, siger formand for Medicinrådet Jørgen Schøler Kristensen.

Listeprisen på larotrectinib er ca. 585.000 kroner pr. år. Pristilbud og rabatter er fortrolige efter firmaets ønske. Medicinrådet vil se på sagen igen, hvis firmaet vender tilbage med et nyt pristilbud.

Læs Medicinrådets nuværende anbefaling vedrørende for larotrectinib her.