Gå til hovedindholdet

Nyhed om indsendelse af litteratur til behandlingsvejledninger

Medicinrådet ændrer fremgangsmåde for virksomheders litteraturbidrag til behandlingsvejledninger

23. april 2020

Når Medicinrådet udarbejder behandlingsvejledninger, inviterer vi jf. Metodehåndbogen for terapiområder lægemiddelvirksomhederne til at bidrage med litteratur om deres eget lægemiddel. Dette er indtil nu foregået ved, at vi har fremsendt e-mails til de relevante virksomheder for en given behandlingsvejledning.

Fremadrettet kommer det til at ske via en invitation på Medicinrådets hjemmeside. Invitationen bliver lagt på hjemmesiden, umiddelbart efter en protokol for en behandlingsvejledning er blevet godkendt. Der vil herfra være 14 dage, hvor virksomhederne kan fremsende deres eventuelle litteraturbidrag.

For at holde dig opdateret om behandlingsvejledninger, anbefaler vi at abonnere på Medicinrådets nyheder. I nyhederne vil det fremgå, når Medicinrådet går i gang med nye behandlingsvejledninger.

Hvis der er en konkret behandlingsvejledning, du gerne vil modtage opdateringer om, herunder tidspunktet for invitation til bidrag af litteratur, så kan du abonnere på ændringer vedr. behandlingsvejledningen og herved modtage opdateringer om ændringerne via e-mail. Du kan også abonnere på opdateringer om nye lægemidler og indikationsudvidelser.

For at abonnere på opdateringer, skal du tilmelde dig via den grønne knap: ”Abonner på ændringer”, når du er inde på siden for den behandlingsvejledning/det terapiområde, som du gerne vil abonnere på. Så kan du holde dig orienteret om, hvornår protokollen er godkendt og offentliggjort og dermed, hvornår det er tid til at indsende litteraturbidrag via en invitation på hjemmesiden. Invitationen suppleres med et standardiseret indsendelsesskema, som virksomheden skal udfylde, og der er krav om, at alle referencer indsendes som Research Information Systems (RIS)-fil.

Har du spørgsmål vedr. ovenstående proces for indsendelse af litteratur, eller hvordan du abonnerer på opdateringer af igangværende sager, er du velkommen til at sende en mail til medicinraadet@medicinraadet.dk.