Gå til hovedindholdet

Medicinrådet nedlægger tre fagudvalg

Der er ikke opgaver på vej til fagudvalgene for neuroendokrine tumorer, nyresygdomme og cerebral parese i den nærmeste fremtid. Derfor nedlægger Rådet nu de tre udvalg

21. oktober 2020

Medicinrådet besluttede i dag at nedlægge tre af sine fagudvalg. Det drejer sig om fagudvalgene, der beskæftiger sig med lægemidler til patienter med kræftsygdommen neuroendokrine tumorer (NET), nyresygdomme og hjerneskaden cerebral parese.

De to første - fagudvalgene for neuroendokrine tumorer og for nyresygdomme - blev begge nedsat i 2017. Fagudvalget for neuroendokrine tumorer har vurderet to lægemidler, mens fagudvalget for nyresygdomme har vurderet ét lægemiddel for Medicinrådet. Sagerne blev alle afsluttet i 2018.

Fagudvalget for cerebral parese blev nedsat i 2019 for at vurdere et lægemiddel mod overdreven savlen. Undervejs i processen trak firmaet bag lægemidlet dog sin ansøgning tilbage, og derfor blev fagudvalgets arbejde aldrig afsluttet.

Formændene i alle tre fagudvalg forventer, at der ikke kommer nye lægemidler på deres områder inden for de næste 18 måneder. Derfor nedlægger Medicinrådet nu de tre udvalg. Rådet nedsætter nye fagudvalg, hvis det skal vurdere lægemidler på de tre områder.

Medicinrådet har to gange tidligere nedlagt fagudvalg.