Gå til hovedindholdet

Fire anbefalinger, en protokol og en lægemiddelrekommandation

På rådsmødet d. 24. april 2024 behandlede Rådet fire anbefalinger, en protokol og en lægemiddelrekommandation.

25. april 2024

Anbefalinger

Trastuzumab deruxtecan

Medicinrådet anbefaler trastuzumab deruxtecan (T-DXd) til ikke-resekterbar eller metastatisk HER2-lav brystkræft. 

Find anbefalingen her.


Upadacitinib

Medicinrådet anbefaler ikke upadacitinib til behandling af ikke-radiografisk rygsøjlegigt (non-radiografisk aksial spondylartritis).

Find anbefalingen her.


Olaparib i kombination med bevacizumab (revurdering)

Medicinrådet anbefaler olaparib i kombination med bevacizumab til 1. linje vedligeholdelsesbehandling af fremskreden kræft i æggestokkene, æggelederne eller primær kræft i bughinden for patienter med epitelcelle highgrade karcinom og homolog rekombinationsdefekt (HRD+), men uden BRCA1/2-mutation.

Find anbefalingen her.


Momelotinib

Medicinrådet anbefaler momelotinib til behandling af patienter med symptomgivende myelofibrose, som samtidig lider af moderat til svær anæmi. Anbefalingen gælder kun patienter, der er eller har været i behandling med en anden JAK-hæmmer og har haft gavn af det, men som har oplevet hæmatologiske bivirkninger (JAK-erfarne patienter).

Medicinrådet anbefaler ikke momelotinib til behandling af patienter med symptomgivende myelofibrose, som samtidig lider af moderat til svær anæmi, men som ikke tidligere er behandlet med en JAK-hæmmer (JAK-naive patienter).

Find anbefalingen her.

 

Lægemiddelrekommandation

Lægemiddelrekommandation for metastatisk nyrekræft 

Rådet fastholder lægemiddelrekommandation for metastatisk nyrekræft fra januar 2024 med mindre justeringer. Det betyder, at behandling med checkpointhæmmer i kombination med tyrosinkinasehæmmer (IO+TKI) fortsat ikke er anbefalet til patienter i intermediær/dårlig prognosegruppe pga. for høje omkostninger sammenlignet med nuværende standardbehandling med nivolumab/ipilimumab.

Medicinrådet har 7. februar 2024 modtaget en henvendelse fra fagudvalget vedr. nyrekræft og onkologiske speciallæger med ansvar for behandling af patienter med metastatisk nyrekræft. Medicinrådets forpersoner vil invitere afsenderne af brevet til møde med henblik på dialog om deres henvendelse.

Find lægemiddelrekommandationen her.

 

Protokol

Protokol til behandlingsvejledning til psoriasis og psoriasis med ledgener

Find protokollen her.